Moviment

La capacitat d’aprendre, adaptar-se i enfrontar-se al món neix en el moviment i en les emocions, però no podem oblidar que tot progrés es fa de manera globalitzada i que cada infant es desenvoluparà a un ritme propi.

En la pràctica motriu el cervell de l'infant està constantment prenent decisions (preconscients i/o conscients). El moviment ajuda a focalitzar l'atenció i per tant a poder concentrar-se posteriorment. Per tant podem dir que el joc i el moviment condiciona les xarxes neuronals.

Amb la pràctica psicomotriu es contribueix al desenvolupament harmònic i integral de l'infant. Ja que es té en compte totes les seves capacitats motrius, intel·lectuals, afectives i socials.

Dins l'espai, és fonamental l'activitat espontània, per tant el joc lliure es converteix en el motor principal i genuí. Hem de tenir present que els infants juguen per aprendre i mentre ho fan en gaudeixen ( però no  com es pot pensar a vegades per passar-ho bé i prou).

D'aquesta manera s'afavoreix la creativitat, i permet la lliure expressió de les pulsions emocionals, dels desitjos primitius i de l'inconscient. Així com de retrobar el cos i el moviment en tota la seva significació afectiva i de potenciar el desenvolupament lliure de la comunicació dels infants amb sí mateixos, amb l'espai, el temps, amb els objectes, amb els altres infants i amb l'adult.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com